Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede

Gulvvarme

Gulvvarme - uten tvil den mest behagelige varmen

Oslo Elektriske AS har i flere år lagt gulvvarme i flere ulike varianter

Parkettgulv gir god gulvvarme, men krever kunnskap om regulering og varmefordeling. Fordi gulvvarme gir jevn varmefordeling i hele rommet kan du redusere temperaturen i rommet et par grader, sammenlignet med andre varmekilder. Dette kan redusere dine fyringsutgifter.

Ta kontakt med Oslo Elektriske AS for mer informasjon om gulvvarme.

Krav til parkettleverandører

Det stilles normalt krav fra parkettleverandører til maksimalt installert effekt i gulvet (normalt 60W/kvm) og/eller at temperaturen i gulvet skal begrenses til 26/27gr.C. Oslo Elektriske AS monterer alltid elektroniske termostater med gulvføler som begrenser temperaturen til kravet fra parkettprodusenten.

Man skal helst unngå bruk av parkett av lønn og bøk i varmegulv.

Oslo Elektriske AS har siste året benyttet varmeelementer fra Thermo-Floor AS, men Nexans leverer også gode matter.

Varmekabel for parkett og laminat

Bildet viser TFP 2-leder varmekabel for parkett og laminat.

Dette er en folie som ikke bygger mer en 1,2mm, og sammen med underlagsmatten av Trocelen som bygger 3mm, bygger ikke varmegulvet totalt mer en ca. 4mm.

Alle gulv av denne typen krever stabile undergulv, og forberedelser som man kan finne i leggeanvisningen fra Thermo-Floor AS.

Vi legger ved en link til leggeanvisninger, og de forskjellige typene med varmekabler som Thermo-Floor AS har for bruk i gulver.

/share/mime/48/pdf.png Leggeanvisning
(tfp_2_leder_for_parkett_og_laminat.pdf, 700kB)

Varmefolie fra Elflex

Komfortgulv

Dette er den mest vanlige løsningen for tørre rom. Benyttes mye i stuer, soverom og kjellerstuer hvor det legges parkett, laminat eller tregulv. Vi anbefaler maks 90W/m2 for å unngå overvarmede gulv.* Bygger 3,2 eller 6,2 mm før parkett.

*Parkettleverandørene anbefaler tempraturen på maksimum 27C.

Med depron 6mm underlagsmatte bygger ikke dette mer en 6,2mm. Dette er en bedre løsning på store rom som skal ha parkett, enn f.eks. varmefolie fra Thermo-Floor.